Zwart of wit?

NIPT

Men gaat vandaag debatteren over de Niet Invasieve Prenatale Test. Moet deze test worden aangeboden aan alle zwangere vrouwen? Er is slechts één buisje bloed nodig om te testen of het ongeboren kind het syndroom van Down heeft of niet. De keuze om dit kind geboren te laten worden is aan de toekomstige ouder(s). Het is echter zo dat de toekomstige ouders behoorlijk onder druk worden gezet, door hun omgeving en medici om te kiezen voor abortus. Het liefst benader ik deze discussie positief.

Zwartboek

Vandaag overhandigt Downpride, een groep tegenstanders van de NIPT-test, een zwartboek aan de Tweede Kamer. Ze willen dat er goed nagedacht wordt over de nadelen van de NIPT-test. Ik begrijp waarvoor het zwartboek bedoeld is, maar ik zou het toch liever van de de positieve kant benaderen.

Witboek

De stichting Downsyndroom heeft nl. al een mooi witboek gemaakt, dat overigens vorig jaar aan Minister Schippers is aangeboden. Hierin staan ervaringsverhalen van ouders met een kind met het syndroom van Down. Vaak verrijken deze kinderen de levens van een ieder om hen heen. De moeite waard om te lezen. Het verhaal van Carel staat er ook in.

Klik hier voor het witboek downsyndroom

carel-jan2016-2

 

Fotografie: hieriseric

You may also like

Leave a comment