Drs. Down

Dit wordt mooi! <3

Via DWDD:

Ivo niehe

Ivo Niehe zat deze week aan tafel bij De Wereld Draait Door om te vertellen over zijn nieuwe project Drs. Down. Hij deed dit met veel enthousiasme 🙂

Ivo maakt deze zomer zijn debuut als toneelschrijver met de voorstelling ‘Drs. Down’. Dit muziektheaterstuk is geïnspireerd op een ontmoeting die hij had met Pablo Pineda Ferrer. Deze Spaanse jongen met het syndroom van Down wist een universitaire studie af te ronden. Over zijn levensverhaal is ook een film gemaakt.

Zilveren schelp

In deze film Yó, tambien (Ik ook) vertolkt Pineda Ferrer in de rol van Daniel zijn eigen vrij vertelde levensverhaal en zijn strijd tegen de ‘normaliteit’. Voor deze rol kreeg hij op het filmfestival van San Sebastian in 2009 de Zilveren Schelp in de categorie ‘beste acteur’. Het motto van Pablo: “Don’t underestimate the Downs”.

Rutger en Nando

Ivo Niehe legt uit dat het theaterstuk Drs. Down niet over Pablo gaat, maar over waar je allemaal mee te maken krijgt als je ouder wordt van een kind met Down. Er zijn veel vragen en vooroordelen. Kan het kind überhaupt wel naar school?

Er zaten, naast Ivo, twee vlotte jongens aan tafel, Rutger en Nando, die beiden het syndroom van Down hebben. Zij zijn acteur en spelen straks de hoofdrol. In deze aflevering van DWDD stelen ze alvast de show! Als je wilt weten hoe, kijk dan even naar het fragment van DWDD, het is erg mooi!

Klik hier om het fragment te bekijken.

You may also like

Leave a comment