Doeiiii school

Afscheid

Aan alles komt een eind, zo ook aan school. Onze Carel mocht vrijdag vóór de kerstviering afscheid nemen. Carel is 19 jaar en had dit schooljaar op de Prins Willem Alexanderschool nog af mogen maken. Het liep echter anders.

Stage

Carel mocht eerst stage lopen. We hebben gezocht naar een beschutte plek voor hem. We kwamen uit bij een dagbesteding in Helmond: De Meent.

Zijn stage is erg goed gegaan. Na enkele keren merkten ze daar al op dat Carel wat vrijer werd. En hij vindt veel activiteiten leuk. Hij ging er ook met plezier naar toe, elke maandag.

Vanaf januari zou hij dan twee dagen in de week gaan. Maar ondertussen hoorden we dat het komende jaar er nog maar echt een plaatsje bij deze dagbesteding vrij was. Bovendien zou er na Carel nog een stagiair komen.

Toen kwam het nieuws dat ook Carel’s juf afscheid zou nemen op 22 december. Nou dat liep allemaal ineens samen en dus was dat voor ons het moment om met school te stoppen. Hij had het immers naar zijn zin bij De Meent.

Diploma

En toen was de dag daar. De juf nam afscheid maar ook Carel. Carel mocht op de juf haar stoel zitten aan de versierde tafel. Hij vond al die aandacht ontzettend leuk. Hij genoot met volle teugen.

De directeur reikte een diploma uit en ook nog certificaten! Wat heeft hij op deze school toch ook weer veel geleerd!

Carel lachte breeduit en keek naar mij toen ik een foto van de uitreiking maakte. Hij was supertrots. We zaten echt ook helemaal in dat moment en genoten ervan. Alle kinderen namen één voor één afscheid en zagen dit ook als heel bijzonder.

Supertrots zijn we op Carel die zo aan ons liet zien hoe iets moois hij op deze school heeft opgebouwd. Carel heeft harten gestolen, dat was duidelijk 🙂 Hij kreeg als kado zijn geliefde piano mee en hij mocht aan iedereen een mooie ingelijste foto geven, waar ze heel blij mee waren.

En juf Karen liet Carel stralen, hoe mooi en wat lief. Zij wist dat het niet om haar ging. Haar afscheid werd een beetje afgeraffeld, zij vond dat helemaal niet erg.

Kerstviering

Daarna op naar de kerstviering. Het werd een knalfeest met champagne en kerstliederen. Heel tof. Carel vond het ook geweldig. Hij applaudiseerde enthousiast mee. Freek had nog even een gesprekje met Carel en juf Chella kreeg nog twee intense knuffels. Erg ontroerend vond ik dat. Ze hebben gezegd dat ze Carel, de vrolijke noot, gaan missen. En dat was duidelijk te zien.

Op naar de volgende stap!

 

 
 

 

 

You may also like

Leave a comment