Dag lieve Tonnie

Dag lieve Tonnie <3

Tonnie kwam elke dinsdag voor Carel. Zij zag mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Ze nam hem vaak mee naar haar huis.Carel mocht mee tanken, de auto wassen, boodschappen doen, een eitje klutsen en bakken of een pannenkoek. Een terrasje pikken bij de Hut van Mie Pils. Samen de hond Clannad uitlaten. Dat was heel spannend in het begin maar het ging steeds beter. Tot wij hoorden dat Clannad ziek was en uit zijn lijden zou worden verlost. Heel verdrietig en ik zag wel dat Tonnie daar een flinke knauw van had gekregen. Carel miste Clannad ook, wel nog fijne boswandelingen maken maar zonder hond. Als hij andere honden zag spelen in het water wees hij en riep hij “Clannad’!.

Een engel op aarde

Bij toeval had Carel Tonnie op de allstars-vakantie in Zeeland als begeleider. Vorig jaar. Samen een mooie tijd gehad met als klap op de vuurpijl een helicoptervlucht! Dat was gaaf ondanks die bange mama. Het nieuws dat je ongeneeslijk ziek was sloeg in als een bom. Je had niet veel tijd meer werd er gezegd. Ik heb je toen nog een keer gesproken en heb je gezegd dat je een engel op aarde bent. Maar jij gaf mij een compliment terug. ‘Vind je dat echt? zei je verbaasd. Je vond het zo knap dat de ouders hun kind aan jou durfden toe te vertrouwen. Deze vakantie kon je al niet meer mee.

De afdruk blijft

Het was dus ontzettend schrikken toen het telefoontje kwam dat je al was heengegaan. Lieve Tonnie, ik koester de gesprekken die wij samen elke dinsdagochtend hadden, die waren soms best diepgaand. Je hebt een enorme indruk op ons gemaakt. Niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. Je hebt door een natte broek (!) een afdruk op een van onze witte stoelen achtergelaten. Het lijkt op een veertje. Je wilde de stoel wel vervangen. Maar dat was niet mogelijk. Ze zijn uit de collectie. Na wat poetspogingen bleek dat Ik het er niet af kreeg en zei ‘dit zal wel zo moeten zijn’. Dus Tonnie jouw stoel staat voor altijd bij ons aan tafel, helaas leeg. Dank dat je deel was van ons leven.

Uitvaart

Morgen is de uitvaart bij de Hut van Mie Pils. Dat was nog een wens van jou, zo vertelde je mij. Fijn dat het die plek mag zijn. Je kwam er vaak met Carel. Met zijn drietjes gaan wij afscheid van je nemen. We zullen nog vaak aan je denken. De herinneringen gaan nooit weg. Dag!

 

You may also like