Club Sam vakantie

Vakantie

Carel is mee geweest met de vakantieweek van Club Sam. Club Sam is de zaterdagmiddag-club, geleid door Mark Deckers en heel veel vrijwilligers <3 waar Carel wekelijks naar toe gaat. Zij bieden 1 op 1 begeleiding. Deze keer ging de reis naar Havelte in Drenthe. De accomodatie kende Carel nog. De Marinushoeve. Hij was hier nl. al eens eerder geweest, ook met een vakantie van Club Sam.

De Marinushoeve

De Marinushoeve is een grote groepsaccomodatie, van alle gemakken voorzien. Toen we Carel daar afzetten hebben we alles opnieuw verkend: de slaapkamer, de eetzaal, de keuken en bar en het weekschema in de woonkamer. De snoezelruimte werd ook geïnspecteerd. Carel reageerde enthousiast en zei “WOW” en “boa”. Er hingen nl. mooie gekleurde boa’s in de snoezelruimte.

Carel’s begeleidster was Marieke. Zij had er ook helemaal zin in. Carel ging mee buiten zitten en wij, papa en mama werden steeds geknuffeld 🙂 Hij ging lekker mee voetballen, en had veel plezier. Carel gaf op een gegeven moment aan dat we konden gaan. Hij zwaaide en zei: “Doeii”. Nou, dat zat helemaal goed!

Marieke

Tijdens deze vakantieweek hebben Eric en ik regelmatig uitgesproken “Hoe zou het met Carel zijn?” en “Wat zou hij nu aan het doen zijn?” Zwemmen? In de achtbaan in Walibi? Nou, toen we Carel gingen ophalen werd er enthousiast gereageerd door Marieke. Ze hadden een geweldige week achter de rug. Ze zei: “We hebben een hele leuke week achter de rug, hij heeft genoten! Maar ik heb misschien nog wel meer van hem genoten dan hij van mij!” Nou toen ze dat zei gloeide ik van trots. Trots moeder te mogen zijn van zo’n mooie, pure, lieve jongeman!

Thuis

Toen we thuis waren pakte ik het vakantieboekje dat Marieke zo enthousiast had geschreven, en getekend (!) en dat heb ik helemaal voor zitten lezen. Carel luisterde aandachtig met een big smile op zijn gezicht. Zo hebben wij de vakantie week alle drie herbeleefd. Hier volgt een dagje uit het boekje:

Walibi

Vrijdag 21-07-2017 Vanmorgen was het erg vroeg dag, toch was je al wakker toen ik kwam. Je hebt je Club Sam kleding aangetrokken. Daarna heb je lekker lopen kletsen aan de ontbijttafel. Daarna was het tijd voor Walibi, op naar de busjes. Jij durft ook overal in… Wat heb jij lopen genieten! We zaten bij Sander, Mieke & bij Loes in het groepje. Mark was er ook een groot gedeelte van de dag bij, dus dan weet je wel hoe laat het is. Naast de houten achtbaan zit een bungeejumpattractie en Mark wilde ons daarin meenemen. Gelukkig voor mij was jij daar te klein voor.

Hoe harder, hoger, sneller enz. hoe beter je de attractie lijkt te vinden. Je hebt zelf ook gekozen voor de draaimolen, maar daarin zat je te wachten tot er iets ging gebeuren 🙂 Toen was het tijd voor een lekker chocolade softijsje. Ben maar niet bang Carel, ik lust geen chocoladeijs 🙂
Aan het einde van de dag zijn we in de zwart met gele achtbaan gegaan. Toen we bovenin waren dacht ik “oh,oh,oh” waar zijn we aan begonnen? Je ogen vielen bijna uit je hoofd, zo groot werden ze. Na de eerste bocht kon ik opgelucht ademhalen: je vond het leuk! Toen vond je het zelf tijd genoeg om naar huis te gaan, want je vroeg mooi “Bus?”.

Thuis op de accommodatie hebben we macaroni gegeten. Daarna zijn we gaan douchen en heb je nog heerlijk in je pyjama in de woonkamer gezeten met wat lekkers te eten en te drinken. In de woonkamer heb ik Twister met je proberen te spelen. Uiteindelijk hebben we het bij de kleurtjes gehouden. De kleur van de wijzer wees je uit jezelf aan op het spelbord i.p.v. de kleur te zeggen. Omdat je zo op zoek ging naar dezelfde kleur, heb ik ook geprobeerd lotto met je te spelen. Wat herkende je de gedetailleerde plaatjes goed zeg “Knap!” Volgens mij vond je het ook erg leuk om te doen, wat was jij aan het giebelen en ik moest wel meedoen met giebelen :))

Daarna heb je ook nog de Kabouter Plop puzzel uit dezelfde doos gemaakt. Je gaat echt steeds meer zelf puzzelen, zo leuk om te zien! Na alle spelletjes was het wel echt bedtijd. Doei. Welterusten!

“Zoek geen grote woorden als een klein gebaar volstaat….” is het motto van Club Sam. Voor meer informatie over Club Sam, klik hier.

You may also like

Leave a comment