Apartplus

Tosti met indruk

Na veel vergaderen vorig jaar met zorgpartij ORO is er afgelopen december een evenement gekozen om ons idee/concept  Apart+ ‘tosti met indruk’ uit te proberen. Het zou gaan plaatsvinden op Het Rijtven te Deurne tijdens de opening van het nieuwe speellandschap in april 2017. Het Rijtven is een woongebied voor mensen met een verstandelijke beperking. ORO ziet kansen voor deze mensen en wij ook!

Stichting Pluspunt

Allereerst hebben Eric en ik een stichting opgericht. De Stichting Pluspunt is een stichting die ontmoetingen wil laten plaatsvinden tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Zodat een betere integratie mogelijk wordt. Dit op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. De gave die verstandelijk beperkten bezitten, vinden wij van grote waarde voor een tolerante maatschappij.

 

 

 

 

Verdere voorbereidingen

Daarna begon de zoektocht naar het juiste brood, de lekkerste tomatenbasissaus en andere ingredienten om mooie milde tosti’s te maken om uit te delen tijdens de opening. Het tostiapparaat moest worden ingewijd en uitgeprobeerd. Dat was leuk! Het bakken ging meteen goed. Proefkonijnen genoeg op Strijp-S: wijzelf uiteraard en Carla van Cachet en haar stagiaires.

Wat hadden we nog meer nodig? Bedrijfskleding met logo, een goede take-away verpakking en een mooi reclamebord.

Tryout bij ORO

Op 5 april was het zover! Ik haalde Carel van school en reed met hem naar het Rijtven om de tryout Apart+ te doen. Carel vond het heel leuk papa daar te zien en wilde ook meteen de Apart+ kleding aan.

Het terrein was leuk aangekleed met ballonnen en opgefleurd met bloemen en planten. De kraam stond klaar en Eric had alles al ingericht. Er werd gezellige muziek gedraaid waar Carel van genoot. Hij ging dansen.

De eerste tosti’s hebben we zelf verorberd. Al snel daarna kwamen de mensen van ORO ons helpen. Anita, Marieke en Marijke kwamen de tosti’s mee bereiden. Ze deden enthousiast mee. Anita stond al dansend de tomatade op het brood te smeren. Die ging los! Later gingen de meiden de tosti’s ook mee serveren.

Integratie

De mensen uit de omliggende buurt waren door ORO uitgenodigd de opening van het speellandschap bij te wonen. Ze mochten schaafijs komen eten, er werden drankjes geserveerd en men mocht dus onze tosti’s komen proeven. Er liep een straatcircus rond en er was een openingswoord van Ingrid de Vries en Ad van den Brand. Zij onthulden ook een dankmonument voor de sponsoren van het mooie speellandschap.
De tosti’s vielen goed in de smaak. Lovende reacties! Zo’n 150 stuks zijn er gebakken. We zijn erg blij met dit resultaat. Maar bovenal zijn we trots! En Carel ook. Dat straalde van hem af. Kortom, het was een geslaagde middag, we hebben genoten van de positiviteit en het was bovendien erg gezellig. En: het doel van de stichting Pluspunt hebben we gisteren bereikt!

Klik hier voor een mooie fotoreportage 🙂

You may also like

Leave a comment