Volg je hart

Geefboekje

Dit boekje moest geschreven worden. Daar was geen twijfel over mogelijk. Ergens in 2014 werd ik wakker, zo rond vijf uur ‘s-morgens. En ineens was het helder: ik zou een boekje schrijven met oneliners van mij. In de trant van deze site: Angie zegt: “…”
Ik had er al best wat gecreëerd, zo door de jaren heen. De boodschap was ook helder, het boekje zou over liefde gaan. Liefde voor jezelf en voor de ander. Onvoorwaardelijke liefde. Ik voelde het stromen vanuit mijn hart. Wat was ik hier blij mee. Geen blokkades..
Ik zag ook duidelijk het design voor me. Dus het zou er op korte termijn komen.

Kadootje

Toen het geefboekje het licht zag heb ik het naar de meest dierbare mensen om mij heen gestuurd. Zo maar, als een kadootje.

De reacties waren hartverwarmend.

Na een tijdje voelde ik dat er toch echt nog een dierbare persoon was die het ook zou moeten krijgen. Ik maakte een engelstalige versie. Probeerde het adres te achterhalen en stuurde het op. Ik dacht: als het mij gegund is komt het bij deze persoon aan. Vervolgens hoorde ik niets.

Het loopt zoals het moet lopen

Maar… het toeval wil dat ik op een bijzondere manier toch contact met hem kreeg. En je weet wat men zegt: toeval bestaat niet!

Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde het nogmaals op. Deze keer naar een ander adres waarvan ik voelde dat hij daar aanwezig zou zijn 🙂

Ik stuurde er een mooi bedankbriefje bij. Ergens voelde ik urgentie. Ik was bang dat het te laat zou komen. Waarom? Geen idee.. maar dat gevoel was sterk.

Het gevoel bleek te kloppen. Het was op de valreep. Het boekje heeft hem bereikt op een belangrijk moment in zijn leven. Hoewel ik me daar pas later bewust van werd. We hebben samen gesproken over het geefboekje, vrij vertaald “little book of giving”. Maar ook over andere dingen. We hebben veel gelachen, complimenten over en weer gestuurd en bewondering en liefde uitgesproken. Het was erg bijzonder.

Inmiddels is hij niet meer onder ons. Ik mis hem.

Vanuit het hart

Maar deze ervaring heeft mij laten inzien dat je in dit leven echt je hart moet volgen. Dan gebeuren er dingen die je nooit had verwacht. Is dat nou niet een mooie gedachte? Ik voel me er erg door gesterkt. Ik zal deze ervaring altijd koesteren, bij me dragen. Met een warm hart.

Klik hier om het geefboekje te bekijken.

 

You may also like

Leave a comment